Brandmand Sam

Brandmand Sam

Nov. 17, 1987
Your rating: 0
10 1 vote

Creator

Dave Jones
Creator

Cast

Video trailer

Synopsis

Sam er brandmand. Han er modig, rolig og meget hjælpsom. Han keder sig aldrig på jobbet. Der er altid nogen i byen, som behøver hjælp – og Sam er bare den bedste til lige det med at hjælpe og redde folk ud af enhver knibe. Han er en rigtig helt!

Brandmand Sam er en britisk dukke-tv-serie for børn, og historierne foregår i og omkring den lille, fiktive walisiske by Pontypandy, der har fået navn efter to virkelige walisiske byer.
Fireman Sam er en walisisk animeret børns tv-serie om en brandmand kaldet Sam, hans kolleger brandmænd, og andre byens borgere i den fiktive walisiske landlige by Pontypandy. Den oprindelige idé til showet kom fra to ex-brandmænd fra Kent. De tog deres idé til kunstner / forfatter Rob Lee, der har udviklet konceptet for dem. Det færdige koncept blev derefter præsenteret for S4C der så potentialet i serien og bestilt det.

Brandmand Sam dukkede først i walisisk om S4C i 1985 og senere i engelsk på BBC1 i 1987. Den oprindelige serie færdig i 1994, men en ny serie, der udvidede tegn støbt påbegyndt i 2008. Serien blev også vist i gælisk i Skotland, hvor det var kendt som Sam Smalaidh. Serien er solgt til over 40 lande, fra Australien til Norge og bruges på tværs af Det Forenede Kongerige til at fremme brandsikkerheden.

I 1996 blev en scene produktion forvandlet til en funktion, brandmand Sam i aktion og udgivet på BBC video.

Brandmand Sam er for nylig blevet tilpasset til en Live musikalsk teaterforestilling, som begyndte touring Storbritannien i juni 2011

Brandmand Sam
Brandmand Sam
Brandmand Sam
Brandmand Sam
Brandmand Sam
Original title Fireman Sam
First air date Nov. 17, 1987
Last air date Jul. 30, 2016
Seasons 10
Episodes 203

Seasons and episodes

1 Season 1 Nov. 17, 1987

Similar titles

Kolonien
Lego Star Wars: Droid Tales
Jul på Vesterbro
Sofie Linde Show
Ultras Sorte Kageshow
Bidt, brændt og stukket
The Next Step III
Paw Patrol
Kalassen
Absalons hemmelighed
LARVA – humor med playdk
Nissebanden
Configure TagCopy to clipboard